کوه های مریخی چابهار، چرا مریخی؟
بین تمام جاذبههای گردشگری کشور، تعدادی از آنها هستند که چشمان شما را با نمای دیگری از طبیعت آشنا میکنند. آن عکس طبیعت با گُل، درخت، پرنده و چرنده نه، منظورم چیزهای عجیبتری است. مثلا محیطی که از تصاویر ارسالی کاوشگرهای فرودآمده در مریخ دیدهاید را میتوانید در کوه های مریخی چابهار تماشا کنید. کوههای مینیاتوری چابهار نامی علمی برای این پدیده زمین شناسی ایران است. محیطی جذاب و دوست داشتنی که بهنظرم از تماشا و حضور کنار آن خسته نخواهید شد.
09157472967
امیرگشت چابهار با افتخار با سابقه چندین ساله در نقش لیدر تورهای یکروزه چابهار مناظر طبیعی با اجاره ماشین سواری و ترانسفر فرودگاهی خدمات بلیط و رزرو هتل در خدمت شما گردشگران عزیز است
داستان کوههای مریخی برمیگردد به زمانهایی که آب روی تمام زمین و سپس قسمتهایی از آن را گرفته بود. محیطی که در این متن بهوفور از آن نام میبریم در اثر نباشت ترکیبی از ماسه، سنگ و بقایای آبزیان بهوجود آمده است. این نوع ناهمواری همیشه بهعنوان یکی از پدیدهها در زمینشناسی شناخته شدهاند که تشکیل شدنشان هزار سال زمان میبرد و کار یکروز و دوروز نیست.
تاکنون به این منطقه از چابهار رفتهاید؟ مریخ ایران یا منطقه کوههای مینیاتوری چابهار واقعا جاذبهای اکوتوریسم بهحساب میآیند. شکی در این نیست که این پدیده بهدلیل تفاوت و تشابهش به سطح مریخ به این نام مشهور شده است. همیشه برای مردم روی زمین عکسهایی که از مریخ توسط کاوشگرها یا ماهوارهها ارسال میشود، جذاب است. صفحه ناسا در اینستاگرام دنبال میشود و عکسهای منتشر شده آنها بین مردم پخش، اما اگر آنها کمی چشمانشان را باز کنند، میتوانند مریخی زمینی را مشاهده کنند. کوههای بزرگ و دیدنی در شهری متفاوت که مردمش به مهربانی عادت دارند.
چه زمان به کوه های مینیاتوری برویم؟
هوای گرم در اغلب ماههای سال و وزش بادهای خاکی سیستان دو چالش بزرگ پیشروی بازدیدکنندگان از کوههای مینیاتوری است. سیستانوبلوچستان آبوهوای گرم و خشکی دارد. شاید این مسئله برای آنهایی که قصد سفر به جنوب کشور را دارند عادی باشد و پیش خودشان بگویند که کل جنوب گرم است. ولی این منطقه خصوصا در تابستان با بادهای گرم و گردوخاک زیاد، کاری میکند که شرجی بندرعباس و گرمای خوزستان از یادتان برود.
اگر هوا کمی گرم باشد، در بازدید از کوه های مریخی چابهار اذیت خواهید شد؛ چراکه بهدلیل نبود پوشش گیاهی هیچ هوای خنک، نسیم یا دست کم سایهای آن اطراف نیست و بسیار آزاردهنده خواهد بود. بهتر است برای بازدید از این پدیده طبیعی، اواخر زمستان یا اوایل بهار اقدام کنید. فصلی خنک که بادهای موسمی کمتر اذیت میکنند و گردوخاک استان از بارش ماههای قبل خوابیده است.
شاید شنیده باشید که منطقه کوههای مریخی، بَدلَند است. این اسم به دلیل نبود پوشش گیاهی و نبود امکان رشد هر گیاهی در آن برایش انتخاب شده است. پیشنهاد میکنم طبق تجربه از سفر به چنین موقعیتی وسط ظهر یا حتی عصر پرهیز کنید؛ چون با هیچ چیز جز آفتاب از شما پذیرایی نمیشود. به جای ظهر یا عصر میتوانید سحر یا کمی قبل از غروب را انتخاب کنید که گرمای آفتاب کم شده و زمین دستش برای پذیرایی از شنا بازتر باشد.
امکاناتی که باید در کوههای مریخی باشد
شاید اگر در هر جای دیگری نزدیک تهران، کنار اصفهان یا در راه شیراز چنین موقعیتی بهوجود میآمد، الآن بهعنوان یکی از مناطق بکر طبیعی در سازمانهای جهانی هم ثبت شده بود، اما حالا نمیتوان از تاثیر دوری این منطقه از مرکز کشور و نزدیکی به مناطق محروم چشمپوشی کرد. این موضوع باعث شده جاذبه گردشگری کوه های مریخی خیلی منزوی باشند.